Hazine ve Maliye Bakanlığı 130 İç Denetçi Alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı 130 İç Denetçi Alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı 130 İç Denetçi Adayı Belirleme Sınavı için ilana çıktı. Sınav başvuru tarihleri ve şartları ile alıma dair diğer detayları sizler için derledik.

Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu yayınlamış olduğu ilan kapsamında 130 iç denetçi adayının belirlenmesi amacıyla İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı gerçekleştirecek. Söz konusu sınav kapsamında “Genel Katılımcı” kontenjanından 100, “Bilgi Teknolojileri” kontenjanından ise 30 iç denetçi adayı belirlenecek.

Sınav Başvuru Tarihleri

Başvurular ön başvuru ve ön başvurusu kabul edilen adayların ÖSYM’ye başvuruları olmak üzere 2 aşamada yapılacak.

Ön Başvuru Tarihleri

Sınava girecek adaylar ön başvurularını 21 Ekim - 3 Kasım 2021 tarihleri arasında İç Denetim Koordinasyon Kurulu’nun Kazakistan Caddesi No: 112 Kat: 4 Emek/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla yapabilecek. Söz konusu Kurul başvuru koşullarını taşıyan adayların listesini ÖSYM’ye bildirecek.

ÖSYM’ye Başvuru Tarihleri

Ön başvuruları kabul edilen adaylar ÖSYM’ye başvurularını 8-11 Kasım 2021 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından sınav ücretini yatırarak yapabilecek.

hazine-ve-maliye-bakanligi-denetci-alimi.jpg

Sınav Ücreti Ne Kadar, Ücret Hangi Tarihler Arasında Yatırılacak?

Sınav ücreti 280 TL olarak belirlenmiş olup, başvuruda bulunacak adaylar sınav ücretlerini 8-12 Kasım tarihleri arasında ÖSYM’nin sitesinde “e-işlemler” bölümündeki “Ödemeler” kısmından yatırabilecek.

Geç Başvuru Tarihi

Başvuru tarihini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihi 16 Kasım 2021 Salı günü olarak belirlenmiştir.

Sınav Tarihi, Yeri ve Sınav Saati

Sınav 5 Aralık 2021 Pazar günü Ankara’da saat 10.15’te başlayacak ve 2 saat sürecek. Saat 10.00’dan sonra sına binasına gelecek adaylar sınava alınmayacak.

Sınav Konuları

5 Aralık 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınav Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testi şeklinde çoktan seçmeli olarak uygulanacak.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi

  • Türkçe,
  • Matematik,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  • Temel Yurttaşlık Bilgisi

Alan Bilgisi Testi

  • Genel Muhasebe
  • Türkiye Ekonomisi

Sınav Hakkında

Sınavdan 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almış adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere;

  • Genel Katılımcı grup için ilk 100 aday (100 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil) asil, 100 üncü adayı takip eden 10 kişi (10 uncu adayla aynı puanı alan adaylar dahil) yedek olarak,
  • Bilgi Teknolojileri katılımcı grup için ilk 30 ve (30 uncu adayla aynı puanı alan adaylar dahil) asil, 30 uncu adayı takip eden ilk 3 aday (3 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil) yedek olarak, İç Denetçi Sertifika Eğitimine katılmaya hak kazanacaktır.

Başvuru Şartları

  • En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek,
  • Yardımcılıkta geçen süreler dahil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla denetim elemanı olarak en az beş yıl.
  • Yardımcılıkta geçen süreler dahil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az sekiz yıl.
  • Araştırma görevliliğinde geçen süreler dahil olmak üzere, doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl.
  • Müdür ve daha üstü unvanlarda en az sekiz yıl.
  • Hakim, savcı, kaymakam, Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu, hukuk müşaviri, müşavir hazine avukatı, hazine avukatı, avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı ve muvazzaf subaylık ile komiserlik ve üzeri görevlerde sekiz yıl.
  • Fakültelerin; İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak "Mühendis" kadro unvanıyla en az sekiz yıl görev yapanlar aday belirleme sınavına katılabilirler.
  • Yukarıda belirtilen meslek mensuplarından lisans mezuniyeti Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği olanlar Bilgi Teknolojileri kontenjanı kapsamında sınava gireceklerdir.
  • Sınavın son başvuru tarihinden (03 Kasım 2021) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puana denk bir puana sahip olmak,
  • Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (03 Kasım 1976 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir.).

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.